HELAL BELGELENDİRME

Helal belgesi İslami kurallara uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen sertifikadır.

Helal Belgelendirmenin (Sertifikasyonun) Faydaları

Helal belgelendirme (sertifikasyon) hem üreticilere hem de tüketicilere şu yararları sağlar; 

1.      Vicdani sorumluluk : Üreticiler ürettikleri ürünleri İslami kurallara göre denetlettirerek ürünlerini gönül rahatlığı ile piyasaya arz imkanı bulurlar.

2.      Tüketici güveni: Belgelendirme tüketicilere tercihleri doğrultusunda bilinçli ve güvenilir bir seçim yapma olanağını sağlar. Ayni zamanda sürekli bir denetim mekanizması ile tüketiciler satın aldıkları ürünleri İslami yönden güvenle tüketebilirler. Helal belgelendirme,  ürünleri, katkı maddelerini, hazırlama ve işleme yöntemlerini, temizlik ve sağlık şartlarını, katı güvenlik kuralları içinde denetleyen tarafsız bir bilirkişi hizmeti sunar.

3.      İhracat ve Rekabet: Helal gıda sektörü son dönemde küresel pazarda giderek önemini arttırmaktadır. Helal belgesi alan firmalar, ürünlerini küresel helal gıda pazarına arz imkanı bulabilecek ve rekabet gücünü arttırabilecektir. Helal belgelendirmesi, ürünün ve üreticinin Küresel İslam içinde tanınmasını ve tanıtılmasını sağlamaktadır.

Kalite: Bu sertifika, gıda ürününün sadece islami gereklere uyduğuna değil, aynı zamanda bu ürünün üretiminde gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarının da katı bir şekilde uygulandığına işarettir.

Gıda mamulleri;

Et ve Et mamülleri,

Süt ve Süt Mamülleri,

Yumurta ve Yumurta Mamulleri,

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Bitkisel ve Hayvansal Kökenli sıvı ve katı yağlar,

Meyve ve sebzeler ve bunların mamulleri,

Şeker ve şekerleme mamulleri,
Meşrubat (Alkolsüz içecekler),
Bal ve yan mamulleri,
Besin takviyeleri,
Gıda katkı maddeleri,
Enzimler,
Mikro organizmalar,
Balık ve balık ürünleri,
Su

Kakao ve kakao ürünleri.... vb.